Joost Motoren juni 2009Het was weer zover, de jaarlijkse Ardennen-rit met Joost Motoren!
Vrijdag 5 juni rond 7 uur verzamelen voor Joost Motoren om vandaar naar Warempage te rijden naar de gîte van Phillipe & Lidia. Een groot stuk over de snelweg om zo meer tijd vrij te houden om ‘s avonds de binnenwegen te nemen. Een waar avontuur om ’s avonds met een groep BMW’s door de bossen en kleine dorpjes van de Ardennen te rijden. Zelfs een glimp van “the local wildlife” opgevangen. Eenmaal aangekomen was het snel een plekje vinden voor de motoren om daarna een bed in de 2 slaapzalen te bemachtigen. Eenmaal gesettled lekker met z’n allen in de gîte bij de openhaard zitten. Dit samen met een lekker biertje en 3 uur gereden te hebben zorgde al snel voor de eerste afvallers die verstandig hun bedje opzochten.

De volgende dag ging al vroeg de wekker, en na een goed verzorgd ontbijt door Lidia vertrokken we met z’n allen richting Luxemburg. Het weer was goed genoeg om met plezier te touren. Met een lekker gangetje en via een mooie route bereikten we Luxemburg en we zouden geen Nederlanders zijn als we niet even zouden gaan tanken. Helaas bleek er een technisch mankement te zijn bij een van de motoren waardoor we, om het maar veilig te spelen terug zijn gegaan naar de gîte om van motor te wisselen. Na de motor te hebben omgewisseld en een kopje koffie te hebben gedronken gingen we weer snel verder. Simpel gelunched bij een Belgische friterie, maar het smaakte er niet minder om! Helaas begon het weer moeilijk te doen, en al snel naar de lunch bleef het regenen. Omdat we al de hele ochtend en middag hadden gereden besloten we om via een mooie route weer terug naar Warempage te gaan. Voor de mensen die nog niet klaar waren met rijden en hun GS wilde uitproberen in de Ardennense bossen was er de mogelijkheid nog even offroad te gaan. Een leuke afsluiting van een mooie dag rijden om je GS eens lekker vies te maken en het te gebruiken waar die onder andere voor is gemaakt; KICKEN!!
En zo was het alweer avond, time goes fast when you are having fun. Maar de avond brengt ook goede dingen; een heerlijke warme douche, een koud biertje en een heerlijke barbecue. Met de superlekkere salades gemaakt door Lidia en de overheerlijke lapjes vlees zo van de bbq van Phillipe genoten we allemaal van een geslaagde dag motor rijden.

De ORT (OffRoad Training) in Landgraaf, Zuid-Limburg, mogelijk gemaakt door FreeBike is iets waar ik lang naar heb uitgekeken. Met de hele groep + support vehikel. Richting Landgraaf, natuurlijk wel binnendoor zover de navigatie en tijd dat toelaat. Eenmaal aangekomen bleek de zandgroeve een waar offroad walhalla te zijn. Toch was de ORT maar voor de helft van de groep weggelegd. Na even gekeken te hebben ging de helft verder met hun terugreis richting Midden Nederland. Maar dat mocht de pret voor de rest niet drukken; we hebben de hele dag, ook tijdens regenbuien lekker door gecrost en van elke minuut genoten! Veel geleerd, veel gelachen en met een bezweet motorpak, maar met een voldaan gevoel de zandgroeve verlaten. Bij Weert snel even een MC Donalds gepakt, toch even het motortje draaiend houden om vanuit MC naar huis te rijden, wat op een kleine file na, voorspoedig verliep.

Een geslaagd weekend, een leuk weekend, een leerzaam weekend, een mooi weekend.
Mag ik Joost en ieder ander die heeft meegeholpen aan dit fantastische weekend hartelijk bedanken!

Bob Visser