Verslag van de shakedown naar Auvergnie.

In alle boeken die we als voorbereiding op ons avontuur hebben gelezen komt
telkens weer de testrit of shakedown naar voren. Een rit waarbij je over een langere tijd op zoveel mogelijk verschillende manieren je gaat testen of alles voldoet en of er dingen zijn die je nog moet veranderen.
Het plan was snel gemaakt en met de altijd hartelijke hulp van onze beste vrienden hebben we begin Mei de testrit gemaakt. Het doel was met volle bepakking te rijden. De bestemming was Auvergnie in Frankrijk, op het Centraal Plateau. De reis zou ongeveer 3000 kilometer in 8 dagen worden. De eerste 2 dagen waren respectievelijk 650 en 500 kilometer over hoofdzakelijk secondaire wegen.
In de Auvergnie hebben we dagelijks 250 a 300 kilometer gereden over zeer gevarieerd terrein onder afwisselende omstandigheden. We reden door regen, mist ,
Sneeuwvlaktes en vooral veel zon. Verder was de ondergrond soms onverhard en werd een kleine doorwaading niet geschuwd. We werden begeleid door 3 andere Skyriders voor de zekerheid. De overnachtingen werden niet geheel zoals bedoeld doorgebracht ! Dit omdat de gastvrijheid van Annette en Wilma te verleidelijk bleek te zijn. Sorry.

We hebben veel geleerd!

Zo weet ik nu een band te repareren. Bob weet de inhaal manoeuvres goed te plannen, dit omdat zij motor is gereduceerd tot 25KW! Met dank aan de politiek!
We weten dat we toch intercom willen hebben om met elkaar te kunnen praten, al is het maar om elkaar te waarschuwen voor gevaar. We weten ook dat de motoren het prima hebben gedaan! De actieradius +/- 500 kilometer op een tank is en we evenveel gebruiken. Samen tanken uit 1 pomp de tankbediendes in verwarring brengt en tot slot we heel veel plezier en gelachen hebben. Kortom een succesvolle testrit met dank aan Henny van Joost Motoren

Hier de foto's.