Nol Visser:
Nol (49) op zijn BMW R 1150 GS
Hier klaar voor een testrit naar Frankrijk met volle bepakking.


Hallo!Mag ik me even voorstellen. Mijn naam is Nol Visser en ik ben 49 jaar oud.
Ik ben de trotse vader van Bob! Samen met mijn vrouw Wilma en Kim, Bob's zus vormen wij de familie Visser. Het gezin wordt verder door onze hond Piroska en de 2 katten Sam en Ree aangevuld. Ikzelf ben sinds 1979 werkzaam bij de KLM .Vanaf 1981 maak ik daar deel uit van het cabine personeel. In die 28 jaar heb ik het genoegen gehad om alle continenten te bezoeken met uitzondering van Antarctica.
Vaak wordt er gedacht dat we ook "alles" gezien hebben. Dat is natuurlijk onmogelijk maar je doet wel een gezonde portie indrukken op! Daar is ook de wens ontstaan om een gedeelte van die wereld eens per motor te gaan verkennen.

Ik heb sinds 1995 mijn motorrijbewijs, ben dus een late opstapper. De eerste 5 jaar heb ik alleen motoren gehuurd om eerst weten wat voor motor bij mij het beste zou passen. In 2000 hebben we de knoop doorgehakt omdat Wilma weer ging werken als verpleegkundige en we geen 2e auto voor de deur wilden hebben. De keuze is toen gevallen op de BMW R 1150 GS omdat ik naar schatting 25.000 km per jaar zou gaan rijden en een ketting niet zag zitten. Verder wilde ik een avontuurlijke motor hebben waarop ik goed kon reizen. Die reizen bleven echter beperkt tot weekjes weg naar Schotland etc. Verder rij ik samen met de DC-10 Skyriders elke maand ons ritje. Toch wilde ik meer.
In dit jaar komen een aantal zaken bij elkaar die het mogelijk maken deze droom te verwezenlijken. Ik word 50 , ben dan 30 jaar bij de KLM en die KLM bestaat dan 90 jaar! Verder is Bob klaar met zijn middelbare schoolopleiding en weet nog niet wat hij verder wil doen. En ten slotte kon ik door gelukkige omstandigheden een lange periode aaneengesloten verlof op nemen.

Ik voel me bevoorrecht om deze reis te gaan maken. Plaatsen te gaan bezoeken die ik tot nu toe alleen vanaf 10 kilometer hoogte heb gezien. Thee te gaan drinken bij de mensen die wonen bij dat minuscuul kleine lichtje dat ik in de nacht zag branden in de woestijn, de geuren van Afrika te ruiken. Van de noordelijke poolzee te rijden waar 2 gigantisch grote Oceanen samen komen. En dat alles met onze zoon!
De reis is ons avontuur, ons doel is de reis!!