>

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Update: 10 september 2009

Finland...

Update waar we nu zijn.Dag 12.

Het cadeautje.

Wakker worden door de zon die op je tent schijnt! Dat is goeie poeier!! Het is ook al 08.00 uur, lekker belangrijk. We slapen steeds langer en raken steeds meer ontspannen. Na wat mooie plaatjes en alles opgeruimd te hebben onze weg naar Helsinki vervolgd. Direct na het verlaten van de camping rij ik verkeerd denken Sandra en Bob. Maar ik had een onverharde weg gezien die ook zuidwaarts ging. Dus omdraaien en gaan met die GSen. Het is een lust voor het oog om die twee staand op de stepjes te zien gaan staan en over de paden te zien gaan. Als we stoppen is de glimlach groter dan de helm die dan ook afgezet moet worden. Even bijkomen en wat drinken. Man wat is dit land ongelofelijk mooi. Helaas zijn de mooie wegen naar Helsinki op en kiezen we voor de snelweg. Allemaal vallen we zowat in slaap en een koffiestop is dan ook nodig. Eenmaal aangekomen bij het hotel, ja u leest het goed, het KLM crew hotel waar we een zeer goede prijs als sponsoring hebben gekregen , is het een raar gevoel dat je hier ruikend en in motorkleding binnen komt. Daarna lekker douchen en plannen maken voor morgen. We moeten de ferry boeken voor Tallin en voor Bob zijn toerbuffel een nieuw achterbandje scoren. Deze is zowat vierkant. We gaan zo lekker even de stad in en een hapje eten. Tot Morgen!

Nol, Sandra & Bob.

Klik op het plaatje hieronder voor een vergroting.----------------------------------------------------------------------------------------------------

Update: 09 september 2009

Finland...

Update waar we nu zijn.
Tijden bij de positie plaatjes moeten door de tijdszone met 1 uur worden verhoogd.


Dag 11.


Veranderingen.

Símorgens opstaan in de regen is nooit leuk, maar als je dan in een tentje ligt en je moet gaan inpakken is het nog even lastiger. Maar goed, alles gaat en went. Na het inpakken in het zelfde kookhok als gisteren een ontbijtje gemaakt. Expeditie ontbijt van Adventurefood. Klinkt avontuurlijk maar dat valt reuze mee. Het is een soort Super Brinta die als een blok beton op je maag ligt. Maar het is warm en smaakt goed. Voorzichtig door het ochtend verkeer Rovermieni uit- gereden. Het waait behoorlijk en ik heb dan ook de handen vol om een beetje behoorlijk op mijn weghelft te blijven. Grappig om te zien hoe Sandra en Bob dezelfde bewegingen maken als ook zij de windvlagen absorberen. Wat direct opvalt is dat de temperatuur snel oploopt. We vertrokken met +8 en rijden al na 2 uur in +20, zalig!
Na de gebruikelijke lunch en tankstop hebben we plannen gemaakt voor de overnachting. Na een mooi gebied en weggetje uitgezocht te hebben zijn we gaan rijden en hebben we nog even avondeten gehaald + 3 bier. Eenmaal op locatie was zowat alles wat er leuk uitzag of bewoond of verspert. We wisten van een camping in de buurt en die dus opgezocht. Helaas, de camping is dicht, maar de eigenaresse is nog wel aanwezig. Of ik Duits spreek, jawohl, en na het gebruikelijke praatje en dit keer ook een rondleiding heeft het lieve mens de camping speciaal voor ons nog even geopend. Inclusief Sauna, BBQ hok en gebruik van alles en nog wat. Kost dat? 10 euro, ze vond het leuk ons te kunnen helpen. Na een kostelijke maaltijd van grillworst & witte bonen in tomatensaus en een biertje zijn we zo de houtgestookte sauna ingedoken. Afkoelen in het meer voor de deur en daarna bij het kampvuur een borreltje in je blote kont, heerlijkÖ. Het plekje is echt een sprookje en komt zo uit de ScandinaviŽ folder. Daarna lekker slapen en gezond weer op!

Mooi deze kanjers "Wim en Philip" hebben doorzettingsvermogen en hebben ook na veel tegenslag de "Kaap" bereikt..hulde.


Klik op het plaatje hieronder voor een vergroting.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Update: 08 september 2009

Finland...

In Finland aangekomen erg nat en modderig waardoor onze motoren er zo uit komen te zien ..iemand muntjes voor de hogedruk reiniger over ??? Hahaaa

Aangekomen in Rovamieni. Even douchen en een wasje doen.
Wij gaan rustig naar Helsinki eta..donderdagmiddag.
Vrijdag met de veerboot naar Tallin (Estland) en daarna een rustdag.

Dag 10.


Lekker kliederen!

Na een uitstekende nachtrust en een bescheiden ontbijtje het vertrek vanaf ons mooie plekje. Sandra moest even kijken hoe ze de steile zandhelling op moest maar is een ware virtuoze op haar 650 GS.
De weg naar Inari is adembenemend mooi. Overal meertjes en riviertjes. In Inari even tanken wat een vast ritueel is geworden omdat je niet echt weet wanneer de volgende pomp gaat komen. Bob & ik tanken uit 1 pomp en zo dus wel eens een liter of 55! Buiten het feit dat het veel kost staan de pompbediendes regelmatig op de kassa te turen als ik zeg welke pomp ik had. Are you on a motorcycle? Nee ik loop altijd in dit kloffie, maar we zijn met zín 2e. Hierna een weg gekozen die naar Rovamieni leidt maar over een lengte van 60 kilometer onverhard is. Joepie, want het ging nog regenen ook en dus fraaie plaatjes van kompleet onder de blubber zittende Sandra waar overigens wel de witte lachende tanden door uitsteken. Wat een plezier om daar overheen te suizen met een snelheid vanÖ..80 kmh. Onderweg even een hapje en bakkie gedaan bij een wel heel lokaal tentje die wel net verse gehakt taartjes uit de oven had gehaald. Ik weet het, het gaat weer over eten maar geloof me je hebt echt trek als je motor rijdt, echt waar. Eenmaal aangekomen in Rovermieni op zoek gegaan naar een camping met sauna en internet. De sauna was al schoon voor de winter,dus dicht maar het net werkt. Eerst even het biertje van de dag genoten om vervolgens in elkaar armen te vliegen van de schrik van een doodsklap die naast de camping leek te zijn! Blijkt dat ze met dynamiet een rots aan het verwijderen zijn. Na de douche en wat soep in het eet/was/internethok dit verslag gedaan. Morgen gaan we richting Helsinki waar we over 2 dagen hopen te zijn. Philipe & Wim rijden weer en gaan toch nog naar de kaap! Thats the spirit. Geniet mannen en doe voorzichtig. Vanwege tijdstekort gaan we ze helaas niet meer zien. Godspeed and take care!

Nol,Bob & Sandra.

Klik op het plaatje voor vergroting.
Uitzicht bij het wakker worden, gehakt taartje bij de lokale eettent en een plaatje van de toch wel snel slijtende achterband profiel..

----------------------------------------------------------------------------------------------------